Конфлікт забудовників та власників: наслідки

Сьогодні ринок нерухомості у всьому світі надзвичайно стрімко розвивається. Часто люди віджартовуються: “Зробиш крок вперед, оглянешся – а позаду вже виросла багатоповерхівка”. Насправді будується дуже багато нових об’єктів: житлових будинків, адміністративних будівель, різноманітних торгово-розважальних центрів, автомагістралей і тд. Можна спостерігати за дуже цікавими та оригінальними будівельними спорудами, а можна й за безглуздими та недоречними.

Що на Вашу думку є найважливішим для людини із принципами? Мабуть, ніколи їм не зраджувати. Та чи варто завжди і у всьому дотримуватися своїх принципів, чи, можливо, краще інколи обдумати ситуацію з різних поглядів і вже потім вирішити, як буде краще. Світлини, мова про яких піде далі, демонструють нам саме безглуздість не самого будівництва, а принципів людей, які відстоювали свою думку і продовжують це робити і далі. Хто ж винен у ситуаціях, які виникли: забудовники, котрі не могли порозумітися із власниками будинків, чи власники, які не дійшли консенсусу із забудовниками? Але, сталося те, що сталося. 

Перша світлина про власницю вузенького будиночка, яка відмовилася його продавати. В той час усі сусідські будинки були знесені, і на їх місці виросли нові багатоповерхівки. Така ситуація не із найгірших і виглядає не так вже й жахливо, порівняно із наступною історією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Власник дуплексу у канадському місті Торонто відмовився на відруб продавати свою частину, тому його будинок розпиляли навпіл. 

Цей будинок у Китаї – символ протистояння домовласників та забудовників. Як бачимо, це не будинок побудували на автомагістралі, а автомагістраль провели навколо будинку. Цікаво, чи комфортно там зараз живеться…

За цей будинок у Вашингтоні власникові пропонували 3 мільйони доларів, але він відмовився… А згодом продав його за 4 мільйони:)

 

 

 

А в цьому випадку забудовникам довелося щось намудрувати. А що робити?

Ще одна китайська сім’я відмовилася продавати свою маленьку частку, бо там розташовані могили їх предків. В такому вигляді вони і стояли на будмайданчику, поки питання все ж не владнали, запропонувавши велику компенсацію.

Усе забудували, окрім одного. Останній старенький будинок із магазинчиком на першому поверсі стоїть навколо багатоповерхівок у провінції Хунань, Китай.

Комплекс Rockefeller Plaza трішки перемістився через власників двох бокових будиночків, які відмовилися від їх продажу.

Отже, у всьому світі існує конфлікт забудовників та власників. Тому, щоб не траплялося таких казусів, потрібно обом сторонам дійти спільного висновку. Забудовникам варто розуміти власників будинків, які прожили там усе життя і не хотіли б розлучатися із рідною домівкою; але водночас і домовласники повинні розуміти, що будинок, який от-от може рухнути, може краще-таки продати і жити далі у комфорті та спокої?