Будівництво Палацу спорту на Сихові обійдеться у майже мільярд гривень: оголосили тендер

9 листопада у системі “Прозорро” стартувало подання пропозицій від компаній на будівництво Палацу спорту на проспекті Червоної Калини у Львові.

Згідно з тендерною документацією, збудувати спорткомплекс на Сихові мають до 1 грудня 2023 року. Загальну вартість проекту оцінили у 961 мільйон 744 тисячі 256 гривень 80 копійок, – передає кореспондент сайту 032.ua.

Аукціон розпочнеться 15 січня 2019 року. Замовником є ЛКП “Палац ігрових видів спорту”, яке створили відповідно до рішення депутатів Львівської міськради 11 жовтня 2018 року.

Наприкінці жовтня у Львові також виділили комунальному підприємству землю, площею 1,87 га біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, де планують збудувати найбільший спортивний комплекс в Україні.

ПЕРЕЛІК НЕЗАКОННИХ ЗАБУДОВ ТУТ

Відповідно до техзавдання, на місці Палацу спорту на Сихові мають позрізати чагарники й зелені насадження, демонтувати наявні огорожі та дорожнє покриття, підготувати ґрунт, закласти фундамент, встановити залізобетонні конструкції, змонтувати покриття, трибуни, сходи, гідроізоляцію, закласти стіни, підлоги, покрівлю, зробити внутрішнє опорядження та зовнішнє оздоблення, змонтувати металоконструкції.

У майбутньому приміщенні має бути WI-FI, кафе, підйомник, телескопічні трибуни, скалодром, кілька ліфтів, а біля нього – велопарковка, автостоянки, гойдалки та дитячий майданчик, прогулянкова зона з лавками та сміттєвими урнами, з’являться нові газони та зелені насадження.

До слова, ескізний проект та містобудівний розрахунок для Палацу спорту на Сихові обійшлися місту в 1 мільйон 940 тисяч 538 гривень, а робоча документація – у розмірі 7 мільйонів 717 тисяч 827 гривень 34 копійки. Обидва документи розробляло ТзОВ “Творча архітектурна майстерня “Кудін”.