ДАБІ дозволила розпочати реконструкцію «Фабрики повидла» у Львові

Ще у 2015 році австрійський меценат Гаральд Біндер викупив будівлі під створення арт-центру

ДАБІ дозволила розпочати реконструкцію «Фабрики повидла» у Львові

На Підзамче облаштують мистецький центр, будівлі пам’ятки архітектури реставрують

Найближчими днями у Львові розпочнеться масштабна реконструкція будівель «Фабрики повидла», що на вул. Богдана Хмельницького. Власник приміщень отримав дозвіл на реконструкцію від ДАБІ. На території закинутої фабрики створять арт-центр Jam Factory Art Center.

Компанія «Харальд Біндер Калчурал Ентерпрайзис» чотири рази отримувала відмову від ДАБІ на погодження реконструкції «Фабрики повидла». З п’ятої спроби такий дозвіл отримати вдалося, повідомила ZAXID.NET директорка Jam Factory Art Center Божена Пеленська.

«Щоразу були певні формальні підстави, чому нам відмовляли. Одного разу, наприклад, змінилися умови подачі, про що нас не попереджали. Були інші, несуттєві, на наш погляд, зауваження. Два тижні тому ми вп’яте відправили документи і сьогодні [29 вересня] отримали дозвіл», – зазначила Божена Пеленська.

За її словами, генпідрядник 7CI Group упродовж найближчих кількох днів може розпочати реконструкцію будівель на вул. Хмельницького, 124. Завершити реконструкцію «Фабрики повидла» планують у 2022 році. Вартість цього проекту не розголошують.

Візуалізація майбутнього арт-центру Jam Factory

У будівлях на вул. Хмельницького, 124 площею 2200 м² створять центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center, який поєднуватиме різні сектори: сучасне мистецтво, театр, музику, кіно- та студійні майстерні. Також тут проводитимуть майстер-класи й лекції для художників. Передбачено простори для кінопоказів, театральних і музичних подій, мистецькі майстер-класи для дітей.

Австрійський історик та меценат Гаральд Біндер викупив будівлі «Фабрики повидла» ще у 2015 році. У 2016 році австрійська компанія Atelier Stephan Rindler розробила проект реконструкції «Фабрики повидла». Виконком міської ради Львова погодив містобудівні умови і обмеження на реконструкцію «Фабрики повидла» в кінці 2018 року.

•••••••••••••••••••••••••••••••