Компанія Avalon Inc. планує збудувати новий квартал у центрі Сихова

Перший у Львові 90-метровий офісний центр збудують на Сихові.

У середу, 6 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво у Сихівському районі комплексу багатоповерхівок, найвища з яких сягне 25 поверхів. Це перша будівля такої поверховості, дозвіл на яку видала львівська мерія.

Згідно з рішенням виконкому, ТОВ «Авалон статус» отримало містобудівні умови та обмеження на зведення багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на проспекті Червоної Калини, 60 поблизу церкви Різдва пресвятої Богородиці.

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, найвища 90-метрова будівля налічуватиме 25 поверхів і буде офісною. Загалом, комплекс матиме дев’ять будівель різної поверховості, 40% площ яких будуть зайняті офісами, комерцією та центром розвитку дитини, а 60% – житлом.

Планується, що в комплексі облаштують близько тисячі паркомісць, а в офісах зможуть працювати 1,5 тис. людей. Ще до 1,2 тис. робочих місць створять у комерційних закладах на території комплексу.

Будівель такої поверховості у Львові немає. Найвищі хмарочоси, які дозволяв будувати виконавчий комітет – 22-поверхівки на на просп. Чорновола та в ІТ-парку на вул. Стрийській. Варто також зауважити, що 90-метровий офісний центр на Сихові може очолити список найвищих будівель Львівщини. Наразі цей список очолює 20-поверховий готель висотою 89,1 м у Трускавці.

ДЖЕРЕЛОhttps://zaxid.net/