Мерія погодила реконструкцію трамвайного депо на Сахарова. Візуалізація

Виконавчий комітет міськради Львова видав ТзОВ «Лем Стейшн» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію частини будівель на території трамвайного депо на вул. Сахарова. Тут занедбані приміщення загальною площею понад 5000 кв м компанія ревіталізує в інноваційно-креативний простір.

Своїм рішенням мерія погодила першу чергу реконструкції будівель трамвайного депо на вул. Вітовського, 57 та на вул. Братів Тимошенків, 4. Існуючі два ангари і колишню компресорну станцію, площа яких становить 5400 м кв, перетворять на інноваційно-креативний простір.

Наразі ТзОВ «Лем Стейшн» отримав містобудівну документацію на реконструкцію приміщень трамвайного депо площею 2000 кв м. 30% площі підуть під фудзону, іншу територію займатиме коворкінг-зона.

«Сама коворкінг-зона буде поділена на декілька рівнів. Будуть відкриті місця для фрілансерів, окремі зали для проведення різних заходів. Ми досліджували стан будівель і після консультацій з фахівцями, громадськими організаціями вирішили зону мейкерспейс, яка мала б бути у цій будівлі, перенести в краще місце – в ангар, що поруч. А зону, що вивільнилась, хочемо виділити під гастрономію, яка є необхідною для забезпечення життєдіяльності усього комплексу. Такі зміни не суперечать інвестиційному договору, який був підписаний раніше», – розповів директор ТзОВ «Лем Стейшн» Михайло Лемак.

Будівля, яку візьмуться реконструйовувати першочергово

Зазначимо, що інноваційно-креативний простір на місці трамвайного депо ТзОВ «Лем Стейшн» створює у межах інвестиційного конкурсу. Всі приміщення, які є у комунальній власності, компанія отримує в оренду на 50 років і власним коштом проведе у них реконструкцію. Лише після того, як хоча б одну з відновлених будівель здадуть в експлуатацію, «Лем Стейшн» почне платити до бюджету Львова фіксовану орендну плату.

Відтак членів виконавчого комітету турбувало, чи не буде цей проєкт на ділі звичайним офісним центром, а також чи не буде він розрахований на якихось «обраних людей».

«Цей проєкт не буде типовим офісним простором. Він передбачає створення коворкінгу, який, власне, відрізняється від офісів. По суті це буде місце, де перетинатимуться фахівці різних креативних індустрій, місцем, де будуть генеруватись ідеї. Цей проєкт передбачає зони, де ці люди зможуть спілкуватись, і реалізовувати власні ідеї», – пояснив Михайло Лемак.

Він також додав, що в майбутньому інноваційно-креативному просторі працюватимуть ІТ, архітектори, дизайнери та інші працівники креативних індустрій. Втім згодом Лемак зауважив, що компанії, що захочуть сюди зайти, будуть проходити певний відбір. Ним займатиметься один із співзасновників ТзОВ «Лем Стейшн» Олег Мацех.

Наостанок Михайло Лемак розповів, що близько 20% приміщень оновленого простору компанія віддасть під «некомерційні соціальні цілі».

Зрештою після тривалої дискусії члени виконкому таки затвердили ТзОВ «Лем Стейшн» містобудівні умови на першу чергу реконструкції трамвайного депо, який розташований у межах історичного ареалу Львова. Своїм рішенням вони встановили, що висота будівель і споруд після ревіталізації не повинна перевищувати 21,2 м.

••••••••••••••••••••••••••••••••

Додатково повідомляємо, що на базі Асоціації західноукраїнських забудовників розпочала роботу юридична консультація, що БЕЗКОШТОВНО надає відповідну правову допомогу та інформацію загального характеру, необхідну потенційним покупцям квартир. Таку консультацію Ви можете отримати, заповнивши заявку за  посиланням:  ЗАПИТАТИ У ЮРИСТА     або завітавши до нас в офіс, попередньо домовившись про зручну для Вас дату та годину за тел. 097-399-46-43.

Також Ви можете отримувати всі новини про діяльність нашої Асоціації та цікаву інформацію у сфері будівництва, приєднавшись до нашої сторінки у соціальній мережі Facebook за посиланням https://goo.gl/SpzutJ