У Львові реконструюють алею у спальному районі

На алеї встановлюють пандус, паркові ліхтарі, висаджують дерева. Алея має стати безпечнішою і привабливішою.

У Львові на вулиці Вернадського розпочали реконструкцію алеї.

ПЕРЕЛІК НЕЗАКОННИХ ЗАБУДОВ ТУТ

Попередній проєкт, який розробляли при забудові житлового масиву Сихів, не враховував багатьох потреб жителів. У ньому не було передбачено прямої доріжки до пішохідного переходу, який веде в дитячий садок. Також на одну з доріжок під час дощів стікали ґрунтові води, утворюючи на щоденному маршруті болотисте місиво. Жителі району здебільшого ходили до під’їздів натоптаними стежками, оскільки прокладені архітекторами маршрути вели в обхід.

У новому проєкті алеї, який розробляв працівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександр Шутюк спільно з інженером-проектантом Сергієм Фіалковским, обіцяють вирішити ці проблеми. Натоптану стежку, яка вела до під’їздів, заклали плиткою. Для того, щоб не намивало ґрунт, архітектори розробили систему збору дощової води – створили ложбину, яка буде засаджена кущами і деревами. Під час сильних дощів вся вода збиратиметься там і всмоктуватися в ґрунт.

Також розпочалося спорудження пандуса, який веде до трамвайної зупинки.

«Реконструкцію ми почали два місяці тому, роботу плануємо завершити приблизно через місяць. У проекті передбачено нове мощення, пандус, освітлення, озеленення та вуличні меблі», – розповідає Олександр Шутюк.

У львівських медіа назвали зміни в громадському просторі на Сихові «кінцем епохи болота».

ДЖЕРЕЛО