У Львові впорядкують природне джерело біля озера Стосіка

Фото: Управління екології ЛМР

ФОТО: УПРАВЛІННЯ ЕКОЛОГІЇ ЛМР

Біля озера Стосіка, що на Замарстинівській, впорядкують джерело. Про це повідомили в управлінні екології ЛМР.

Цей проєкт виграв конкурс щодо облаштування природних джерел.

«Визначною рисою цього озера є те що на ньому живуть черепахи і вода там є чи не найчистіша зі всіх водойм у Львові. Прямо поруч з озером є джерело, що витікає з-під землі, відтак зараз мешканці змушені завершувати з нього воду», – кажуть в управлінні.

Голова депутатської комісії з екології та ініціаторка конкурсу Ірина Оршак запропонувала ідею оформлення джерела скульптурою черепахи. За дизайн взялися архітектори Христина Бадзян та Дмитро Сорокевич з бюро Re+.

Архітектори запропонували ідею, як можна це джерело облаштувати без насоса. Вода в чашу прибуватиме як і раніше з-під землі, але переливаючись дасть можливість її набирати не занурюючи ємність у воду. Як сидіння запропонували використати колоди повалених дерев. Проект мінімізує використання цементу та бетону, покриття є водопроникним завдяки відсіву.

Реалізувати проєкт хочуть уже цього року за 500 тис. грн коштом природоохоронного фонду Львова.

•••••••••••••••••••••••••••••••