Важливий крок у напрямку боротьби із самобудами

За результатами круглого столу, на якому обговорювали тему незаконних забудов у Львові, Львівська міська рада та Асоціація західноукраїнських забудовників розпочали роботу над розробкою Меморандуму про співпрацю у сфері протидії незаконному будівництву.

Цей документ, має на меті покласти початок спільній роботі представників будівельного бізнесу та органів місцевого самоврядування в питаннях протистояння незаконній будівельній діяльності на теренах міста Львова. Зокрема, проект Меморандуму має закріпити основні положення щодо порядку наповнення достовірною та перевіреною інформацією новоствореної «Інтерактивної карти забудов», яка міститиме відомості про всі незаконні та ризикові об’єкти багатоквартирного будівництва у Львові та околицях.

Даний документ також має закріпити пропозицію Асоціації західноукраїнських забудовників, щодо можливості вільного користування вказаним інформаційним ресурсом усіма державними установами та органами місцевого самоврядування, що підтверджуватиметься можливістю розміщення посилання на цю Інтерактивну карту на сайті Львівської міської ради.

Після підписання вищезазначеного Меморандуму та реалізації закріплених у ньому положень, всі потенційні покупці новозбудованого житла, зможуть безкоштовно перевірити інформацію про законність того чи іншого об’єкту будівництва, перейшовши на відповідну Інтерактивну карту забудов, скориставшись сайтом Львівської міської ради. Завершити роботу над текстом меморандуму та його офіційне підписання планується до кінця січня 2018 року.